maanantai 4. helmikuuta 2013

Ruokapohdintoja...

Koiranpennuksi Hippo on ollut tähän asti erityisen helppo ja kiltti tapaus. Pieniä tuhoja on tehty, ja ne ovat lähinnä kohdistuneet Samun uusien elektroniikkalaitteiden latureihin.
Kymmenen maton poisheittämistä lukuunottamatta suuremmilta kommelluksilta on vältytty (itseasiassa ystävämme omenamies on ollut ainakin kahden maton tuhoamisen takana). Yhden listanpalan jos työpäivän aikana järsii niin ei ole niin vakavaa... 

Tältä näytti kun pissapaperit oli olleet bo:n käsittelyssä työpäivän ajan.


Koira on herkkä kuin mikä, ja äänen korottaminen sille on suurin virhe jonka olen tähänmennessä tehnyt. Siitä seurasi koiran itkeminen, surumielinen katsahtelu mammaan, ja taas hirmuisa itku.
Hippoa ”koulutetaankin” nyt siis lähinnä pitkällä pinnalla ja kehuilla :)
Hippo oppii nopeasti, ja tällähetkellä osaa niinkin hyödylliset termit kuin istu, maahan, odota, anna tassu, anna toinen tassu, ja kumpi käsi.
Se on kova "tekemään käsillään" ja olenkin miettinyt millaisia temppuja voisin sille vielä opettaa, joihin jotenkin liittyisi tuo etutassuilla huitominen, se kun tuntuu olevan niin mieluisaa....Vinkkejä otetaan vastaan!

Ruokavaliossa tällähetkellä Profinen nappuloiden lisäksi märkäruuat. Tänään päästään vihdoin kokeilemaan ainakin ainesosien perusteella hyvän oloista RINTI purkkisapuskaa jota tilasin Zooplussalta. Tosin mitä olen tuon koiran ruokinnassa huomannut, että kaikki maistuu pari kertaa tosi hyvälle ja sitten rinsessa kyllästyy, eikä enää syö. Täytynee siis pitää kotona aina muutamaa eri makua...


Sille maistuvan viljattoman nappulan löytäminen on osoittanut haastavaksi sekä tuotevalikoiman että kukkaron hupenemisen perusteella... Kokeiltu on Orijenia; joka kyllä maistui ihan ok, mutta oli hinnaltaan huikentelevainen. Roburin medium junior ruokaa; ei uponnut, eikä oikein sopinutkaan tälle. Nyt siis menossa tämä Profine Joka ei uppoa, ei sitten millään...Seuraavana testiin tulossa sitten Happydogin murot. Jos neiti ei niitä kelpuuta, niin paluu Orijeniin on tiedossa.



Alkuun Hippo sai nappulan lisäksi raakaruokaa, jota omenamieskin syö. Mutta kun nappulat eivät uppoa, oli pakko siirtyä tuohon pennun/nuoren koiran märkäruokaan, joka tuntuu maistuvan edes kohtuullisen hyvin.

Tällaista tänään. Hyvin näytti maistuvan.


Entisenä hevosenomistajana on tullut lyötyä jos jonkin näköisestä purkista ja purnukasta kaikenmaailman lisäravinteita ruuan sekaan, mutta minusta on tullut laiska, ja toivon että ne ovat ruuassa valmiina, ainakin vielä nyt pentuvaiheessa. Katsotaan aikuisena uudelleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti